Imported Compound

We Produce The Best Fertilizer For Farmers

NIFOSK European Compound fertilizer

LOW CHLORIDE / ORIGIN BELGIUM

“Nifosk”, Baja Sebatian Eropah (Belgium), jenama “KUDA MERAH”, dihasilkan oleh syarikat pengeluar Eropah yang ternama, dan merupakan antara 3 syarikat terbaik di Eropah. “NifosK” menggunakan bahan mentah bergred tinggi untuk menghasilkan produk baja berkualiti tinggi dengan teknologi canggih dan terkini yang mematuhi Piawaian Antarabangsa (IFA).

Baja sebatian berasaskan Nitrat “NifosK” dirumus agar sesuai untuk sayur-sayuran, buah-buahan, tanaman hiasan dan pokok kelapa sawit di Asia Tenggara untuk memastikan kualiti, hasil dan pertumbuhan seragam yang lebih baik pada tahap-tahap yang berbeza berdasarkan keadaan struktur tanah, air dan iklim tropika.

Baja sebatian berasaskan Nitrat “NifosK” dirumus khusus dengan nisbah Nitrogen (Ammonium dan Nitrat) yang berbeza, serta Fosfat, Kalium, Magnesium, Boron, Sulfur dan Elemen Kesan (TE) yang keterlarutan air tinggi untuk memastikan ketersediaan nutrien sepanjang proses penanaman, dan mengurangkan kehilangan nutrient.

nifosk-header

agro-nifosk-packaging-2-FA

nifosk-red

Kandungan kalium larut air yang tinggi akan meningkatkan perkembangan buah, dan dengan kandungan magnesium yang tinggi pula akan mempercepatkan proses fotosintesis. Ia sesuai untuk tempoh pengembangan buah, dan ia akan meningkatkan kualiti tanaman dan hasil.

agro-nifosk-packaging-3-FA

nifosk-blue

Kandungan fosforus larut air dan elemen kesan (TE) yang bermanfaat, akan meningkatkan penyerapan nutrien dan merangsangkan sistem pendebungaan.

agro-nifosk-packaging-4-FA

nifosk-green

Nutrien seimbang dengan kandungan tinggi nitrogen larut air, fosforus dan kalium sesuai untuk semua jenis tanah dan tanaman. Ia menguatkan pertumbuhan vegetatif dan sistem pengakaran. Sangat efisien dan disyorkan untuk tanaman jangka pendek.